Gulvafslibning

Uanset om du skal have repareret et ødelagt gulv eller bare give dit hjem et løft, så er gulvafslibning en god løsning. Men måske er du i tvivl, om dit trægulv trænger til en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Gulvafslibning af trægulv – farvel til ridser, pletter og alment slid!

Gulvafslibning er en mildere metode sammenlignet med gulvafhøvling. Heldigvis er en afslibning nok i de fleste tilfælde og en langt mere skånsom fremgangsmåde. De fleste misfarvninger og ridser sidder nemlig i overfladen, og de forsvinder, når gulvet slibes. Dit gulv trænger til en gulvafslibning, når gulvlakken er slidt igennem, træets overflade er meget hakket eller ridset eller hvis du ønsker en anden overfladebehandling (fx lakering eller ludbehandling). Efter en skånsom omgang med slibepapir står et smukt og – til forveksling – nyt trægulv tilbage og stråler – klar til at modtage en ny omgang kærlig overfladebehandling! Overfladebehandlingen kan og skal tilpasses den træsort, som dit gulv består af, men der er mange muligheder for at opnå netop dét udtryk, som du ønsker.

Gulvafslibning er en effektiv metode til at forlænge levetiden på dit trægulv. Samtidig giver det gulvet et frisk pust og fjerner ridser, pletter og alment slid. Gulvafslibning er en relativ simpel proces, men kræver noget tid og tålmodighed.

Kan mine trægulve slibes?

Ja, det kan de. Gulvafslibning er en af de mest effektive metoder til at forny dit gulv uden at skifte det ud. Med gulvafslibning får du et helt nyt og jævnt gulv, der samtidig bevarer den gamle charme og patina. Dog skal du være opmærksom på, at gulvafslibning ikke altid er den bedste løsning. Hvis dit gulv er meget slidt eller har dybe ridser, kan det være nødvendigt at udskifte det helt.

Derfor afhænger svaret helt konkret af, hvor tykt gulvet var som nyt og hvor mange gange det er blevet slebet siden. Under en gulvafslibning fjerner man kun omkring 1 mm af gulvets overflade. Derfor er det meget sjældent, at det ikke er muligt at foretage en slibning. De fleste trægulve kan altså reddes, og nogle gange er en gulvafhøvling nødvendig. Der er dog forskel på trægulve som på mennesker! Fx er lamelgulve mere følsomme end plankegulve.

Du kan tjekke om dit eget gulv er modtagelig for en afslibning ved at se tykkelsen omkring radiatorrørerne eller andre gennemgående rør og vurdere, hvor meget slidlag, der er tilbage. Trægulvet bliver dog selvsagt tyndere for hver slibebehandling, og derfor skal metoden benyttes med omhu.

Hvis du stadig er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os for professionel rådgivning. Med vores erfaring får du altid et smukt og velbehandlet gulv!

Brug for en gulvafslibning på Fyn?

Har du brug for hjælp til at afslibe dit gulv? Så lad os klare opgaven for dig! Vi har stor erfaring med afslibning af alle typer af gulve, så vi kan få dit gulv til at se flot ud igen.

Hos Jakobsen Gulvservice tilbyder vi en bred vifte af opgaver – store som små. Uanset om du skal have hjælp til det ene eller det andet, stræber vi altid efter at finde den bedste løsning til netop dig. Finder du ikke netop det, som du skal have hjælp til beskrevet her, så kontakt os endelig.

Se billeder her

(+45) 20 68 46 56
jakobsen-gulvservice@mail.dk